Белгия разгроми пълния аутсайдер Люксембург с 5:1 в контрола, играна в Генк. Мачът беше част от подготовката на “червените дяволи” преди Световното първенство в Бразилия, което започва след броени дни. Домакините имаха тотално надмощие над слабия съперник, но допуснаха една груба грешка в защита, от която се възползва голямата звезда на люксембурския футбол Аурелиан Йоаким (Ваалвайк, Холандия).

Той успя да изравни за изненада на феновете по трибуните на “Кристал Арена” в 13-ата минута. 10 по-рано Ромелу Лукаку беше откри резултата след пас на Фелайни. Отново таранът се разписа за 2:1 в 23-ата минута. Лукаку оформи хеттрика си в 54-ата минута, а Шадли (71) и Де Брюн (90+1 - дузпа) оформиха крайното 5:1 за Белгия.

Тимът на селекционера Марк Вилмотс на Мондиала е в считаната за лесна предварителна група с Алжир, Русия и Република Корея.

Съставът на Белгия: Босу, Компани, Вермален, Вертонген, Алдервейрелд, Фелайни, Витцел, Азар, Де Брюн, Миралас, Лукаку (Янузай, Ванден Боре, Ван Буйтен, Шадли, Дефур, Ориджи, Ломбертс)