Белгия размаза Естония с 8:1 в световна квалификация от група Н. Това е най-резултатният успех за „червените дяволи” от 7 септември 2005 г., когато се наложиха над Сан Марино отново у дома с 8:0. Дрийс Мертенс и Ромелу Лукаку вкараха по два гола, Караско, Азар и Мюние също се разписаха. Петото попадение беше автогол на естонеца Клаван.

Наказателната акция започна още в 8-ата минута. Яник Караско изведе перфектно Томас Муние в чиста позиция и той прониза вратаря на гостите за 1:0. Осем минути по-късно "червените дяволи" покачиха резултата. Дрийс Мертенс опъна мрежата за 2:0. После Кевин де Бройне и Еден Азар пропуснаха да накажат за трети път поредната грешка на естонската отбрана. В 28-ата минута Мертенс подаде на Азар и халфът на Челси направи преднината на белгийците класическа. Анри Ание върна едно попадение скоро след това, но силите на гостите не стигнаха за нещо повече. Тоталното надмощие на домакините продължи и след почивката. В 64-ата минута Караско покачи на 4:1, а секундзи по-късно Рагнар Клаван отклони в своята врата остро центриране на Де Бройне за 5:1.

"Дяволите" изобщо не намалиха оборотите и пред вратата на горкия Аксалу стана страшно. В 68-ата минута Мертенс оформи своя хеттрик, а после настъпи часът на Ромелу Лукаку. Таранът довърши естонците с двата си гола в 83-ата и в 88-ата минута, фиксирайки крайното 8:1.

 

 

 

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​