Бенфика победи и у дома АЗ Алкмаар с 2:0 в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа и с общ резултат 3:0 се класира за полуфиналната фаза на надпреварата.

Двубоят не започна много добре за домакините, след като още в 4-ата минута капитанът Силвио трябваше да бъде заменен принудително от Андре Алмейда. „Лисабонските орли” обаче напълно доминираха в мача и беше само въпрос на време да поведат в резултата. Това се случи в 39-ата минута, когато Едуардо Салвио направи страхотен рейд отдясно и центрира ниско по тревата, а Родриго засече топката във вратата за 1:0.

След почивката картината на терена не се промени, а в 71-ата минута Салвио центрира и отноро Родриго се разписа за 2:0. До края на мача нямаше нови попадения и така Бенфика напълно заслужено се класира за полуфиналите.

Бенфика няма загуба в последните си 12 мача у дома в Европа (10 победи и 2 равенства). За последно тимът загуби от Барселона с 0:2 в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2012/13.

Заедно с Базел и Олимпик (Лион), АЗ Алкмаар бе един от трите 1/4-финалиста на Лига Европа, който не е печелил евротрофей. Холандският тим допусна първо поражение като гост от 7 гастрола в Европа (още 3 победи и 3 равенства).

______________.jpgaz.jpgБенфика - АЗ Алкмаар 2:0 
(В първия мач 1:0, общ резултат 3:0)
1:0 Родриго (39), 2:0 Родриго (71)

Стадион: "Луш", Лисабон
Съдия: Павел Краловец (Чехия)
0.ben.jpg