Бенфика победи Спортинг с 3:1 като гост в супердербито на Лисабон. Мачът от 11-ия кръг на Примейра лига премина под диктовката на “орлите”, които с този успех до голяма степен предрешиха рано-рано и изхода на битката за шампионската титла в Португалия. За нея останаха да се борят само Бенфика и Порто.

Домакините от Спортинг започнаха по-силно и в 30-ата минута холандският нападател Рики ван Фолсвинкел взриви трибуните на “Жозе Алваладе” с гол от красиво воле. После обаче момчетата на треньор Жорже Жезус взеха контрола над играта и пред вратата на Руи Патрисио стана страшно. В 57-ата минута аржентинецът Ройо имаше нещастието да отклони удар с глава на Оскар Кардосо в собствената си врата – автогол и резултатът бе изравнен! Бенфика се вдигна на щурм след 80-ата минута.

Пак Кардосо вкара хладнокръвно дузпа, дадена за игра с ръка на Халид Буларуз в наказателното поле. Холандецът нямаше друг избор, в опита си да избие влизащата във вратата топка. Буларуз бе изгонен от терена и Спортинг доигра мача с 10 души. Парагвайският таран Кардосо тази вечер беше неудържим и именно той се разходи из защитата на домакините, за да фиксира крайното 1:3 след неспасяем изстрел с глава.

Успехът изкачи “орлите” на върха в класирането с 29 точки. Толкова има и Порто, но “драконите” изостават по голова разлика. Спортинг пък остава на девето място с 11 точки.