ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бенфика спечели група F в Шампионска лига след убедителна победа с 6:1 при визитата на Макаби Хайфа, който приключи с участието си в евротурнирите. С успеха "орлите" се изравниха по точки и голова разлика с ПСЖ, победил с 2:1 при гостуването на Ювентус по същото време, но финишираха пред парижани в крайното класиране заради повече голове като гости в групите.

Гонсало Рамос (20) даде аванс на португалците в Израел, но Тярон Чери (26-дузпа) изравни и до края на първата част нямаше други попадения.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката "Орлите" унищожиха домакините с голове на Петър Муса (59), Алекс Грималдо (69), Рафа Силва (73), Енрике Араухо (88) и Жоао Марио (90+2) в добавеното време.

По същото време ПСЖ се справи с „бианконерите“ и спечели с 2:1 в Торино. Килиан Мбапе (13) изведе парижани напред в резултата, след като проби добре през центъра и с красив удар в далечния ъгъл не остави шанс на Войчех Шчесни.

Хуан Куадрадо свали към Леонардо Бонучи (39), който от близка дистанция на празна врата изравни резултата. Влезлият секунди по-рано в игра Нуно Мендеш (69) пък възстанови аванса на ПСЖ с пробив отляво и гол в далечния ъгъл.

В 78-ата минута Джанлуиджи Донарума не успя да се справи с далечен удар и изби топката неубедително, а Локатели я прати в мрежата, но бе в засада и попадението не бе зачетено.

След тези резултати Бенфика и ПСЖ събраха по 14 точки с голова разлика 16:7, но повечето попадения на "орлите" в гостувания им помогнаха да изпреварят парижани и така да бъдат поставени на жребия за 1/8-финалите. Ювентус завърши трети с по-добра голова разлика от Макаби Хайфа и продължава участие в Лига Европа, а израелците приключват с евротурнирите за този сезон.

Група H (класиране)
Ювентус - ПСЖ 1:2
0:1 Килиан Мбапе (13), 1:1 Леонардо Бонучи (39), 1:2 Нуно Мендеш (69)

Макаби Хайфа - Бенфика 1:6
0:1 Гонсало Рамос (20), 1:1 Тярон Чери (26-дузпа), 1:2 Петър Муса (59), 1:3 Алекс Грималдо (69), 1:4 Рафа Силва (73), 1:5 Енрике Араухо (88), 1:6 Жоао Марио (90+2)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК