Треньорът на Реал (Мадрид) Рафаел Бенитес обяви на днешната си пресконференция, че може да разчита на всичките си играчи, включително Карим Бензема, за предстоящото утре дерби срещу Барселона. Големият мач е с начален час 19:15.

Бензема пропусна четири мача от Примера дивисион и два от Шампионската лига, след като получи контузия по време на мач на Франция през октомври. Днес треньорът на „белия балет“ обяви, че нападателят е в групата за Ел Класико, а за участието му в мача ще бъде взето решение в събота.

Централният защитник и капитан на „белия балет“ Серхио Рамос, който имаше травма на рамото, със сигурност ще вземе участие в дербито. Бенитес обяви, че скоро Кристиано Роналдо отново ще бъде в позната си форма.

„Кристиано е фундаментален играч. Той има капацитета да вкара много голове. Има пълното ми доверие и съм сигурен, че попаденията му скоро ще започнат да идват. Не ме интересува как ще вкара. Важното е да бележи. Искам от него да се чувства добре, да атакува и да бележи“, заяви Бенитес.