Починалият тази седмица футболист Кристиан Бенитес е имал сърдечно заболяване, което е останало скрито от лекарите в редица изследвания, заяви главният доктор на еквадорския национален отбор Патрисио Малдонадо.

„Медицината, като наука, не е 100 процента ефективна и подобни трагедии е възможно да се случат. Заболяването на Бенитес е такова, че то няма как да бъде открито дори и от най-прецизните медицински тестове", каза д-р Малдонадо след 2-часовата аутопсия.

Жена му Ермен разкри, че трагедията е станала заради ненавременна медицинска помощ. Тя заяви, че мъжа й бил оставен около два часа с болки в корема, до момента в който не разбрал, че няма да оцелее. Бенитес опитал да спре болките с лекарства, вместо да бъде отведен в болница.

"Той страдаше много. Разбра, че умира и ме помоли да се грижа за децата", разказа през сълзи вдовицата. Бенитес подписа едва преди 3 седмици с тима Ал Жайш от Катар. Сънародникът му Антонио Валенсия написа в "Туитър" "Господ да е със семейството ти", добавяйки снимка на Чучо Бенитес.

Загиналият е еквадорски национал с 58 мача и 24 гола за страната си. Бенитес е известен с двата си периода в Сантос Лагуна, между които бе и наемът в Бирмингам, с който нашумя и на Стария континент.