Мениджърът на Челси Рафа Бенитес е убеден, че ветеранът Франк Лампард може да играе на световното през 2014 година с екипа на Англия. 34-годишният халф направи поредния си силен мач за "сините" при успеха с 4:1 над Уигън и записа своя гол номер 198 за клуба. Той обаче не е сигурен за бъдещето си на "Стамфорд Бридж", тъй като договорът му изтича през лятото и още не е получил предложение за подновяването му.

"Вярвам, че Лампард може да играе на световното в Бразилия. Той е страхотен професионалист. Ако се опази от контузии, може още дълго да играе на най-високо ниво", смята Бенитес.

Испанският наставник е на мнение, че включването на Давид Луис в халфовата линия като опорен полузащитник е дало повече свобода на Лампард и Рамирес да се включват в предни позиции.

"Когато зад Лампард има дефанзивен полузащитник, за него е по-лесно да се включва в предни позиции. Давид Луис дава баланс в центъра на терена. Той разбира добре новата си роля. Той знае, че Лампард и Рамирес са играчи, които обичат да се включват напред и трябва да остане в центъра. Това помага и на централните бранители, които се чувстват по-сигурни. Той също така има доста добри умения в задържането на топката и умее да подава. Трябва само да подобри изстрелите си, но и с това се справя прилично", допълни Бенитес.