Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес обяви, че тимът му все още има шанс за титлата в Англия. В момента лондончани са на трето място и изостават на 10 точки от лидера Манчестър Юнайтед. Тази разлика обаче не притеснява испанския специалист.

“Постоянно чувам, че битката за титлата е между двата тима от Манчестър, но аз не съм съгласен. Ако запишем три-четири поредни победи самочувствието ни ще се вдигне и ще можем да мислим за подвиг. 10 точки не са непреодолима разлика. Като мениджър на Ливърпул наваксахме 11 точки на Арсенал. С Валенсия изоставахме на 8 точки през февруари и станахме шампиони. Защо да не го направим и сега”, коментира Бенитес.

Той обаче призна, че все още не е говорил с играчите за шансовете им за титлата. Утре Челси ще играе на финала на световното клубно първенство срещу Коринтианс.

“С футболистите обсъждаме предстоящия мач. Но аз виждам, че те имат вяра. Ако спечелим световната титла това ще даде на момчетата самочувствие и влияние, а това са важни фактори, които ще ни помогнат в битката в Англия”, завърши Бенитес.