Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес, който все още не е приет от феновете на тима, обяви, че не се притеснява от начина, по който привържениците ще реагират на загубата от Коринтианс с 0:1 във финала на световното клубно първенство.

"Не съм притеснен от това, какво посрещане ме очаква в Лондон. За мен по-важното е, че играхме много добре срещу Монтерей, а и във финала се справихме добре”, коментира мениджърът на Челси.

Специалистът направи и анализ на двубоя и най-вече на поведението на съперника.

“Просто имахме много добър и надъхан съперник. Нашите играчи имат качества, но някои от тях не са толкова силни физически. Някои от футболистите на Коринтианс опитваха всякакви трикове, за да спечелят рефера на своя страна. Емерсон непрекъснато се търкаляше по земята при всеки контакт с наш играч. Имат опит в това - всяка секунда са около рефера, а към края започнаха да бавят времето. Не казвам, че това е нещо отрицателно. Те просто съумяха да ръководят мача и то по-възможно най-добрия начин. Кейхил загуби самообладание към края. Не видях ситуацията по време на средата, но след това се убедих, че червения картон е заслужен", продължи Бенитес.

Той изрази задоволство от играта на тима му в нападение, въпреки липсата на голове.

“В подобни срещи трудно се стига до голови положения, а ние имахме поне 4 възможности. Торес дори вкара, но имаше засада. По важното е, че се озова на положение и се възползва от него. Иначе Коринтианс имаха уникален вратар и не е случайно, че той бе определен за играч на мача”, завърши Бенитес.