Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард може да играе в утрешния четвъртфинален реванш на Шампионската лига срещу Челси (3:1 за “сините” в първата среща), след като се наблюдава подобрение на контузията му в аддукторите.

Стиви Джи получи почивка за съботната победа с 4:0 над Блекбърн, но днес Рафаел Бенитес потвърди, че състоянието на Джерард е подобрено следствие на лечението и ще пътува с тима за Лондон.
 
“Стивън се подобрява, той работи с нашия физиотерапевт и очаквам по-късно днес да се включи в тренировката. Ще обсъдим ситуацията с докторите на клуба и след това ще взема решение”, заяви Бенитес.
 
Според направеното изявление е твърде вероятно испанският специалист да заложи на “пресметнат риск” и да пусне Джерард като титуляр на “Стамфорд Бридж”.
 
“Не желаем отново да го загубим заради контузия отново, тъй като ако сегашната се влоши, той ще бъде извън игра за 10-16 дни. Травмата му сега не е сериозна и ще бъде пресметнат риск ако го пусна в игра. Ще реша това допълнително”, обяви Рафа.
 
“Загубихме с 1:3 в първата среща, но знаем, че всичко може да се провени ако Стивън е в нашия състав и е способен да играе с пълни сили”, завърши испанският мениджър на Ливърпул./БЛИЦ