Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес написа отворено писмо до привържениците на “сините”, които изпитват неприязън към него. Испанецът бе посрещнат на нож на “Стамфорд Бридж”, след като бе назначен на мястото на Роберто ди Матео.


Бенитес уверява привържениците, че работи само за доброто на отбора и ще направи всичко по силите си да ги зарадва. Мениджърът обеща Челси да се върне от Япония с титлата от Световното клубно първенство.


„От момента, в който приех офертата на Челси, аз и отборът работим за подобряване на резултатите и постигане на победите, които искаме – без значение колко часа на ден трябва да работим и да жертваме да постигнем това.


Както можете да видите, ние сме дотолкова увлечени в задачите си и сме в такъв цикъл от тренировки и мачове, че почти нямаме време за нищо друго.


Моето официално представяне като мениджър на Челси беше в четвъртък, 21 ноември, и аз веднага пристигнах от Абу Даби, където водех лекция. Буквално от самолета отидох да водя първата си тренировка. След само две тренировки дойде първият мач срещу Манчестър Сити и после имахме само още две тренировки преди местното дерби с Фулъм.


Две много важни срещи за три дни. Направихме няколко тонизиращи тренировки и после ново лондонско дерби с Уест Хям. Почивахме в неделя и после пак същия график – мачове с Нордселанд и Съндърланд.


Победата срещу датчаните с 6:1 беше най-голямата домакинска победа на Челси този сезон, но не бе достатъчна да продължим напред. Резултатите от предните мачове и от другия мач в същата вечер не ни оставиха шанс. Искахме да подарим на нашите фенове нов триумф в Шампионската лига, но сега гледаме напред към Лига Европа.


Сега сме ангажирани със Световното клубно първенство и няма да е лесно – казвам ви го от опита на две предишни участия в този турнир.


Но нека се върнем към това защо пиша това писмо. Основната цел е да обясня напълно новата ситуация около мен. Поех вълнуващата роля на мениджър на Челси. Искам да кажа, че ще работя със същата вяра, чест, лоялност и посветеност, както във всеки предишен мой проект.


Като казвам това Ви благодаря за подкрепата. Благодаря на тези, които ми пратиха съобщения, имейли, писма, които ми звъннаха или опитаха да се свържат с мен по всеки възможен начин... На всички Ви благодаря за подкрепата. Сега отиваме в Япония да се борим за трофея в Световното клубно първенство, заредени с Вашата подкрепа.”