Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес разкри, че вече си търси нова работа и иска да остане в английската Висша лига през следващия сезон.

През ноември испанецът смени италианеца Роберто ди Матео, но не оправда очакванията на ръководството и запалянковците, които често негодуваха от неговото идване на "Стамфорд бридж". От друга страна за никой вече не е тайна, че мениджър на Челси през новия сезон ще бъде сегашният треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо.

"Агентите вече ми търсят нова работа. Приоритет е английското първенство, което е фантастична надпревара, но ако не си намеря клуб на Острова, ще отида някъде другаде. Нямам проблеми да работя в испанската, италианската или френската лига", сподели Бенитес.

"Говореше се, че не мога да си намеря клуб, когато не работех, но и тогава имах предложения. Сега имам две опции", допълни испанският специалист.

Рафаел Бенитес е бил треньор на Валядолид, Осасуна, Екстремадура, Тенерифе, Интер, но най-много успехи имаше с Валенсия и Ливърпул, като с „червените” спечели Шампионската лига през 2005 година.