Новият треньор на Реал (Мадрид) Рафаел Бенитес ще търси най-добрата схема, с която да играе отбора през следващия сезон. 55-годишният специалист се надява футболистите да се чувстват добре на терена и да дават най-доброто от себе си.

"Първото, което направих, е да разбера усещанията на футболистите за това кое е било добре и кое не през миналия сезон. Относно позициите на футболистите - нито Кристиано, нито Бейл са поискали да играят тук или там. Ще търсим най-добрата система. Всеки трябва да се чувства добре на терена и да дава най-доброто от себе си", сподели Бенитес пред клубния сайт.

„Играчите до голяма степен определят начина на игра. Имаме страхотни нападателни футболисти и затова стилът ни ще е нападателен. Много хора си мислят, че системата на игра се формира в 4-4-2 и 4-3-3, но не е така. Основата на нашата игра е офанзивният футбол, да притежаваме топката възможно най-дълго, да атакуваме с топка възможно най-бързо и да оформим баланс между защитата и нападението", допълни наставникът на „белия балет”.