Астън Вила може да вземе Рафаел Бенитес за заместник на Жерар Улие, ако френският мениджър на тима на Стилиян Петров не успее да се възстанови от здравословните си проблеми, пише “Дейли Мейл”.
 
63-годишният Улие няма да води Астън Вила до края на сезона и е бил посъветван да спре с работата си във футбола след сърдечните проблеми, които го пратиха в болницата за една седмица.
 
До края на сезона във Висшата лига има още три кръга и тимът от Бирмингам се води от асистента на Жерар Улие – Гари Макалистър.
 
51-годишният Бенитес замени французина начело на Ливърпул през 2004 г. и в момента е безработен, след като напусна Интер в края на декември. Испанецът напусна “Анфилд” заради несъгласие с американските собственици Том Хикс и Джордж Джилет.
 
Основният акционер в Астън Вила – американецът Ранди Лърнър, счита, че Рафаел Бенитес е добър треньор, който може да привлече в клуба известни футболисти. Освен испанеца като варианти за мениджърския пост в клуба са Сам Алърдайс, Марк Хюз и Дейвид Мойс./БЛИЦ