Реал (Мадрид) спечели срещу Райо Валекано с 1:0 като гост в мач от 26-ия кръг на Ла Лига. Така момчетата на Анчелоти шести мач няма поражение в първенството и е уверен лидер с актив от 60 точки. Тимът на Райо допусна пета поредна загуба и е на 12-ата позиция с 31 точки.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Победният гол за гостите реализира Карим Бензема в 83-ата минута на двубоя. Независимо от усилията на вратаря на Райо Лука Зидан да спаси отбора си от поражение, това не се случи.

Домакините от Райо Валекано организираха обещаваща атака в 18-ата минута, но Серхио Гуардиола не успя да преодолее Тибо Куртоа. Шест минути по-късно Марко Асенсио пропусна възможност за гранда от Мадрид.

Попадение на Каземиро не бе зачетено в 39-ата минута зарази засада, която бе установена след преразглеждане на ситуацията с ВАР. Карим Бензема беше доста близо до откриване на резултата в 45-ата минута, но не сполучи при удара си с глава. 

Марио Суарес пропиля шанс за домакините в 56-ата минута, преди в 83-ата Винисиус Жуниор да подаде към Бензема, който от близо беше точен за победното 1:0 за Реал.