Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посочи германския шампион Байерн за пример на всички. Той даде и интересен отговор на въпрос кой тим ще подкрепя в предстоящия мач между двата английски тима след седмица при подновяването на първенство във Висшата лига, което бе прекъснато заради пандемията от коронавирус.

"Развълнуван съм, че Висшата лига се завръща, още повече че един от първите мачове е между Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Лошото е, че няма да има фенове, но сигурността е на първо място. Хари Кейн се завръща, Хьон-Мин Сон се завръща, Пол Погба се завръща за Юнайтед, което мисля, че е страхотен бонус за отбора. Хората ме питат кой ще подкрепям в този мач. Винаги отговарям така: "когато имаш две деца, кое обичаш повече?". Така че подкрепям и двата отбора. Единствено нещо, което бих искал да видя, е хубав футбол, но, както всички знаем, паузата беше голяма. Любопитен съм да видя как ще се справят в първия си мач. Особено Юнайтед. Ако те спечелят този мач, а Челси загуби, двата отбора ще се изравнят по точки в битката за Шампионската лига. Ситуацията за Тотнъм е малко по-сложна, защото в момента те са на седем точки от четвъртото място. Но ако спечелят, това ще бъде голям стимул за тях. Този първи мач е много важен и за двата отбора. Надявам се, че ще гледаме хубав футбол", заяви Бербатов пред "Индипендънд".

“Смятам, че всичко зависи от качеството, което имаш в отбора си. Ще ви дам пример с Байерн (Мюнхен), който в момента разбива съперниците си, а не като тимът да е готов на 100%. Но там имат толкова много класа и с лекота постигат нужните резултати. Дори да играят слабо - 1:0 и 3 точки. Следя баварците, защото в момента те са едни от най-добрите в Европа. Когато разполагаш с толкова качествени играчи, ще надделееш над противниците си”, продължи българинът с хвалби за Байерн.

“Само го вижте: излиза на терена и веднага започва да бележи (б.р. Роберт Левандовски). Ей така - за удоволствие. Ето защо смятам, че всичко зависи от това какви футболни качества имаш, как “четеш” самата игра. Ако наистина си силен футболист - като Левандовски или като Хари Кейн, не мисля, че ще имаш някакви проблеми. Убеден съм, че веднага ще влезеш в ритъм, защото гладът у тези играчи е толкова голям”, добави Бербатов.