Димитър Бербатов взе участие в благотворителен мач в Словения за жертвите на наводненията в страната през август и дори се разписа от дузпа. „Сините“, за които игра Бербатов, победиха „Червените“ с 5:3 на дузпи след равенство 1:1 в редовното време. Двубоят бе във формат две полувремена по 30 минути, а бившият национал на България се появи в игра от резервната скамейка, като заигра в халфовата линия.

В мача играха още легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон, Андрий Шевченко, Златан Ибрахимович, Паоло Малдини, Луиш Фиго, Звонимир Бобан, Хавиер Санети, Ерик Абидал, Предраг Миятович, Владимир Шмицер, Неманя Видич, Марио Манджукич, Мирослав Клозе, Хамит Алтинтоп и Ведран Чорлука.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин организира събитието и покани президента на БФС Борислав Михайлов да наблюдава мача на стадион „Стожице“ от трибуните, но не е ясно дали той е приел.

Резултатът бе открит в 21-вата минута, когато Ерик Абидал извърши нарушение в наказателното поле и се стигна до дузпа – зад топката застана Андрий Шевченко, който излъга Джанлуиджи Буфон за 1:0.

В 45-ата минута Златан Ибрахимович също си спечели дузпа, която самият той изпълни и реализира – 1:1.

При 11-метровите наказателни удари Димитър Бербатов бе точен, както и четирима от неговите съотборници, докато противниковият тим се разписа едва на три пъти от бялата точка.