Димитър Бербатов вкара първия си гол в контролите на своя Манчестър Юнайтед и донесе победата на своя тим с 3:2 над ФК Сеул. Другите попадения бяха дело на Рууни и Македа. Българинът игра и в предишните две срещи с Малайзия (3:2 и 2:0), но не се разписа. Стадионът в Сеул бе препълнен и 80 000 зрители видяха изявите на двата тима.


В 24-ата минута черногорският нападател Деян Дамянович откри резултата в полза на корейците. Английският шампион се втурна да връща гола и отговори с удар на Македа. В 32-ата минута О’Шей центрира в наказателното поле и Уейн Рууни с глава изравни.

 

Домакините продължиха да атакуват и в продължението на първото полувреме Дамянович получи отличен пас зад гърба на Евра и елегантно преодоля полския вратар на Юнайтед за 2:1. В 58-ата минута младокът Федерико Македа изравни – 2:2.

При този резултат, в същата минута в игра се появи и Бербатов. Седем по-късно той получи пас от Дарън Гибсън и с глава почти от ъгъла на наказателното поле прати топката във вратата./БЛИЦ

ФК СЕУЛ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:3
1:0 Дамянович (24), 1:1 Рууни (32), 2:1 Дамянович (45), 2:2 Македа (58), 2:3 Бербатов (65)

Съставът на Юнайтед: Кушчак, О'Шей, Фърдинанд, Браун, Евра, Флетчър, Андерсон, Карик, Гигс, Рууни, Македа. (Ван дер Сар, Еванс, Фабио, Скоулс, Нани, Тошич, Гибсън, Парк, Оуен, Бербатов)