Манчестър Юнайтед победи Хановер с 4:3 в голов спектакъл в поредната си предсезонна контрола. Мачът на "АВД Арена" се явяваше официалното представяне на немския тим преди началото на Бундеслигата.

Димитър Бербатов беше в групата на "червените дяволи", но не получи шанс за изява. Английският гранд пък отново не беше воден от своя мениджър Сър Алекс Фъргюсън, който отказа пътуването до Германия заради лични ангажименти.

Резултатът в Хановер беше открит в 26-ата минута, когато Ян Шлаудраф проби необезпокояван и стреля в далечния ъгъл. Линдегаард изби, но топката попадна в Артур Собиек, който вкара безпроблемно за 1:0.

Само 5 минути по-късно Юнайтед изравни чрез Хавиер Ернандес-Чичарито. Малко след това домакините отново поведоха. Карим Хагуи засече с глава центриране на Кристиан Пандер - 2:1. В 66-ата Мохамед Абделауе направи 3:1 за домакините, след което обаче "червените дяволи" се активизираха и вкараха цели 3 гола, с което стигнаха до пълния успех. В 69-ата Рууни се разписа, след като направи за смях бранителите на германския тим. В 82-ата отново той беше точен за 3:3, реализирайки отсъдената за нарушение срещу него дузпа. Крайното 4:3 за гостите оформи Шинджи Кагава, на когото Рууни асистира.

Съставът на Манчестър Юнайтед: Линдегаард (46-Де Хеа), Евра, Видич (73-Валенсия), Чичарито (73-Андерсон), Рууни, Йънг (46-Гигс), Карик, Нани, Клевърли, Кагава, Кийн