Домакините от Уигън откриха резултата в своя полза с гол на Мартинес в 28-ата минута, а Манчестър Юнайтед стигна до изравнително попадение в 61-ата минута, когато точен за “червените дяволи” бе аржентинският национал Карлос Тевес. Победата гостите донесе Майкъл Карик в 86-ата минута на мача.

За да не спечели титлата, Манчестър Юнайтед ще трябва да загуби останалите си 2 мача до края на сезона, а това е твърде малко вероятно. В следващите два кръга Юнайтед ще срещне отборите на Арсенал и Хъл Сити, акто титлата може да им бъде връчена още в събота на стадион "Олд Трафорд".

Българският национал Димитър Бербатов започна срещата на „Джей Джей Стейдиъм” като титуляр и бе заменен в самия край на двубоя от Сун Джи Парк. Още във 2-ата минута Валенсия се освободи от Видич, но не можа да затрудни Едвин ван дер Сар. Малко след това Бербо проби отдясно и сложи топката на главата на Уейн Рууни, който обаче стреля покрай вратата. При следващата атака на "червените дяволи" пък българският нападател изведе чудесно Роналдо, а португалецът намери Карик, който обаче също пропусна. В 28-ата минута Уго Родайега Мартинес се пребори в наказателното поле с Неманя Видич, след което с мощен удар по земята откри резултата в полза на домакините за 1:0.

След почивката Алекс Фъргюсън пусна в игра четвърти нападател в лицето на Карлос Тевес, който се превърна и в жокер, след като вкара страхотен гол в 61-ата минута. След атака отдясно Карик стреля към вратата на домакините, но оставеният непокрит в наказателното поле Тевес с пета отклони неспасяемо коженото кълбо в мрежата за 1:1. В 86-ата минута пък Майкъл Карик сложи точка на спора, вкарвайки за 2:1 и по този начин до голяма степен осигури титлата на Юнайтед. Английският прати топката в мрежата след бомбен изстрел от около 20 метра. В последната минута на срещата Кристиано Роналдо излезе на изгодна позиция, но стреля в аут.

Така Манчестър Юнайтед още в събота може да спечели рекордна 18-а титла, с което ще се изравни по трофеи с вечния си враг Ливърпул, който не е ставал шампион на Англия от 1990 година насам. /БЛИЦ

Уигън - Манчестър Юнайтед 1:2
1:0 Родайега (28), 1:1 Тевес (61), 1:2 Карик (86)

Уигън: Кингстън, Мелхиот, Бойс, Брамбъл, Фигероа, Валенсия, Кателмол, Шарнър, Браун, Н’Зогбия (82 Мидо), Родайега

Манчестър Юнайтед: Едвин Ван Дер Саар, Джон О’Шей, Неманя Видич, Джони Еванс, Патрис Евра, Майкъл Карик, Пол Скоулс (75 Гигс), Андерсон (58 Тевес), Кристиано Роналдо, Димитър Бербатов (89 Парк), Уейн Рууни

Главен съдия: Роб Стайлс
Стадион: "Джей Джей Би Стейдиъм"