Българският нападател Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед ще играят срещу Челси на четвъртфиналите на Шампионската лига. Сблъсък между последните два шампиона на Висшата лига ще бъде повторение на финала на ШЛ от 2008 г. в Москва, когато Юнайтед спечели след изпълнение на дузпи.
 
Преди началото на настоящия сезон Бербо вкара гол на “сините” в мача за Къмюнити Шилд, спечелен от “червените дяволи” с 3:1. Последният сблъсък между двата отбора бе на 1 март, когато Челси се наложи с 2:1.
 
Настоящият носител на трофея от Шампионската лига Интер отстрани Байерн на осминафиналите, а сега отново ще играе с германски съперник – Шалке 04. Сблъсъкът на "нерадзурите" и "кралскосините" е повторение на финала на Купата на УЕФА от 1997 г., когато тимът от Гелзенкирхен триумфира с 4:1 след дузпи (разменени победи с 1:0 в двата мача).

Голямото испанско дерби "Ел Класико" може да се пренесе на полуфиналите на турнира. Това ще се осъществи, ако Барселона отстрани Шахтьор (Донецк), а Реал (Мадрид) се справи с Тотнъм.

Жребий за четвъртфиналите
1.Реал (Мадрид, Исп) - Тотнъм (Анг)
2.Челси (Анг) - Манчестър Юнайтед (Анг)
3.Барселона (Исп) - Шахтьор (Донецк, Укр)
4.Интер (Ит) - Шалке 04 (Гер)
* Първите мачовете са на 5-6 април, а реваншите са на 12-13 април.

Жребий за полуфиналите
А.Интер/Шалке 04 - Челси/Манчестър Юнайтед
В.Реал (Мадрид)/Тотнъм - Барселона/Шахтьор (Донецк)
* Първите мачове са на 26-27 април, а реваншите са на 3-4 май.

Жребий за финала
Победител В - Победител А
* Двубоят е на 28 май на "Уембли" в Лондон.