Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че правилно съдията Хауърд Уеб е отсъдил дузпа за нарушение срещу него още в 1-ата минута на сблъсъка от турнира ФА Къп. Митко обясни, че е бил фаулиран от Даниел Агер и заслужено "червените дяволи" са получили право да изпълнят наказателен удар срещу Ливърпул. От бялата точка Райън Гигс реализира, което се оказа достатъчно на селекцията на Сър Алекс Фъргюсън да победи с 1:0 "мърсисайдци", водени от Кени Далглиш.

Ситуацията за дузпата предизвика много полемики, тъй като гостите бурно оспорваха решението на Уеб, което бе от основно значение за отпадането им още в третия кръг на турнира ФА Къп.

"Разбира се, че имаше дузпа. Контактът ми с Агер бе достатъчен да ме накара да загубя баланс. Наистина загубих баланс", сподели веднага след мача Бербо.

"Хората, които ме познават, знаят, че не симулирам. Мисля, че вратарят им бе най-добрият играч на терена, но един гол бе достатъчен да излезем краен победител", добави българският нападател. /БЛИЦ