Димитър Бербатов е отпимист за тазвечершното гостуване на Уигън. В 22:00 часа "червените дяволи" излизат на "Джей Джей Би Стейдиъм" в отложен мач от Висшата лига. При победа Юнайтед ще поведе с 6 точки на Ливърпул и в оставащите си два мача до края на сезона ще се нуждае само от точка, за да си гарантира титлата, която ще бъде на "Олд Трафорд" за трета поредна година.

Интересното е, че през миналия сезон "червените дяволи" си осигуриха златните медали именно след гостуване на Уигън в последния кръг, когато надделяха с 2:0 след попадения на Кристиано Роналдо и Райън Гигс. Както е известно, обаче тогава Бербатов още не бе играч на Манчестър Юнайтед.

"Не си правим илюзии. Знаем, че ни чака трудно гостуване. Уигън е добър отбор, който може да изненада всеки. Имат отличен мениджър, какъвто е Стив Брус. Той е легенда на Манчестър Юнайтед", коментира Бербо пред клубната телевизия на "червените дяволи".

"Нормално е срещу нас всеки отбор да дава максимума от възможностите си и да се стреми да ни спре. Аз обаче се надявам историята от миналия сезон да се повтори и Манчестър Юнайтед отново да спечели титлата. Трябва да си играем нашата игра и ще успеем да стигнем до победата тази вечер", каза още Митко, който в досегашната си кариера никога не е ставал шампион. /БЛИЦ

Мачовете на Ливърпул до края на сезона:
17 май - Уест Бромич - Ливърпул
24 май - Ливърпул - Тотнъм

Мачовете на Манчестър Юнайтед до края на сезона:
13 май - Уигън - Манчестър Юнайтед
16 май - Манчестър Юнайтед - Арсенал
24 май - Хъл Сити - Манчестър Юнайтед

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА