Димитър Бербатов не замина със съотборниците си от Манчестър Юнайтед за Гелзенкирхен, където утре ще се състои първият полуфинал от Шампионската лига между Шалке 04 и английския гранд.
 
Бербо остана в Англия, за да лекува болките в слабините. Това ще е третият двубой, който той пропуска. Таранът не взе участие в срещите с Нюкасъл и Евертън.
 
“Митко минава специални процедури, за да бъде разрешен най-после проблемът с адукторите. Бях при него. Вчера се върнах от Манчестър”, заяви пред БЛИЦ мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев.
 
“Нека веднъж завинаги се разбере, че няма никакъв конфликт между Митко и сър Алекс Фъргюсън. Проблемът е здравословен. До два-три дни Митко ще се излекува и вероятно ще бъде в групата за шампионатния мач с Арсенал в Лондон. Той обаче няма как да играе срещу Шалке”, добави импресариото.
 
Данчев отрече, че на Митко му се е възобновила футболната болест и ще претърпи операция.
 
“Не става въпрос за футболна болест, а за възпалени адуктори. Има разлика между едното и другото”, каза още мениджърът на Митко.
 
За Германия не заминаха трайно контузените Оуен Харгрийвс и Андрес Линдегаард, както и възстановяващият се от вирусно заболяване Дарън Флетчър.
 
Групата на Манчестър Юнайтед за мача с Шалке:
Вратари:
Едвин ван дер Сар, Томаш Кушчак
Защитници: Патрис Евра, Уес Браун, Крис Смолинг, Рио Фърдинанд, Джон О`Шей, Джони Еванкс, Неманя Видич, Фабио да Силва, Рафаел да Силва
Халфове и нападатели: Андерсон, Райън Гигс, Джи Сунг Парк, Майкъл Карик, Нани, Пол Скоулс, Антонио Валенсия, Габриел Обертан, Дарън Гибсън, Майкъл Оуен, Уейн Рууни, Хавиер Ернандес.