Щастливият Димитър Бербатов вдигна шампионската титла на Англия и спечели голмайсторския приз във Висшата лига, завършвайки с 20 попадения, колкото има и звездата на Манчестър Сити Карлос Тевес.

"Сега ми казаха, че май еднолично получавам наградата, защото съм играл по-малко от Тевес", коментира Митко веднага след победата с 4:2 срещу Блекпул.

Бербо е вкарал 20-те си попадения в 11 мача, а Тевес го е сторил в 13.

"Може би аз съм най-доволен – голмайстор и шампион. Важното е, че всичко свърши добре. 19-а титла, това е феноменално. Поздравявам всички привърженици на Юнайтед", продължи Бербо в директното си включване по "Нова Спорт".

"Още при първото спасяване на техния вратар след мой изстрел си казах, че днес не е моят ден. Имах положения, но не се получи. Отборът е на първо място, аз съм на първо място. Отиваме да се забавляваме", сподели още Митко.

"Критиците ни завиждат. Станахме шампиони за 19-и път, ще играем и финал в Шампионската лига. Нека замълчат. Всички мислят, че Барселона е големият фаворит. Това е финал, нищо не се знае. Ще бъде много трудно", каза още Бербатов.

Митко взе шампионската титла в ръце и я показа на всички зрители, заявявайки: "Ако някой не я е виждал, ето я! Това е титлата на Англия!"

"Никъде не съм тръгнал, имам още една година договор с Юнайтед. Тази година спечелихме 19-ата тила, догодина предстои 20-ата", завърши най-добрият български футболист. /БЛИЦ