Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов заяви след края на мача с Фулъм, че за него понякога е много по-хубаво, когато прави асистенции като тази на Рууни за втория гол, отколкото да отбелязва. Митко вкара един гол и подаде на Рууни за едно от двете му попадения за крайното 3:0 в полза на “червените дяволи”.

„Играхме много по-добре през второто полувреме. През първото очевидно имахме много шансове, но нещо ни липсваше да вкараме. На полувремето „дъ бос” (Алекс Фъргюсън) ни каза какво точно да направим, за да вкараме. Щастлив съм, че отбелязахме два страхотни гола. Имахме и много шансове за по-изразителна победа, но накрая, мисля, заслужихме такава победа”, каза Бербо.

„Беше много важно, че вкарахме в началото на първото полувреме. Опитахме да направим това през първата част, но не стана. След като отбелязахме в началото на второто, това ни даде увереност, че ако вкараме един гол, можем да вкараме и повече и ние го направихме”, добави българинът.

“Доволен съм от асистенцията, която направих на Рууни. Това е част от работата ми – да асистирам и да вкарвам. Но знаете, когато тренираш усърдно, получаваш наградата си, когато мачът дойде. Мисля, че Рууни ще отбележи повече от 40 гола, има много мачове, преди сезонът да свърши, така че му желая късмет. Мисля, че в момента той е най-добрият нападател в света. Освен всичко той е много млад и има много шансове да стане дори и по-добър. Много пъти обаче съм казвал, че за да стане това, той трябва да е здрав. Защо постоянно ме питате дали съм удовлетворен, че съм вкарал? Ако победим, няма значение за мен това. Накрая ще има само един шампион”, отсече капитанът на националния отбор.

"Накрая ще има само един шампион, но знам, че това ще бъдем ние. Ще е много трудно. Арсенал и Челси са много добри отбори. Имаме много трудни мачове пред нас, но хубавото нещо е, че играем на „Олд Трафорд” и това е голямо предимство за нас, така че съм оптимист. Опитът е винаги много важен. Точно затова имаме толкова много такива играчи в тима, миксирани с младоци. Ние имаме страхотен отбор, със страхотен треньор, който е най-опитен от всички и това всичко прави страхотен отбор”, смята българинът./БЛИЦ