Манчестър Юнайтед се спасиха от загуба в последната минута във втория си мач от лятното турне в ЮАР. “Червените дяволи” завършиха 1:1 с най-големия местен отбор Аякс (Кейптаун). Ван Граан бе точен за домакините в 87-ата минута, а във 2-ата от продължението Бебе изравни. Българският нападател Димитър Бербатов се появи в 77-ата минута на терена на мястото на новото попълнение Шинджи Кагава и помогна в атаката за изравнителното попадение.

Юнайтед не впечатли с показаното на терена, въпреки, че държеше инициативата. Мачът вървеше към логично 0:0 до 87-ата минута, когато след центриране от корнер влезлият минута по-рано Ван Граан засече центрирането с пета и прехвърли Еймъс за 1:0 в полза на домакините.

В даденото от рефера продължение Бербатов и Вермийл направиха добро двойно подаване, последва центриране на младока в наказателното поле, топката мина през всички и стигна до Бебе, който засече хубаво от въздуха и вкара за 1:1.

Манчестър Юнайтед – Аякс (Кейптаун) 1:1
0:1 Ван Граан (87), 1:1 Бебе (90+2)

Манчестър Юнайтед: Еймъс, Вермил, Уотън, Фърдинанд, Блекет, Валенсия (67-Бебе), Карик, Скоулс (67-Пауъл), Андерсон (67-Лингард), Кагава (77-БЕРБАТОВ), Ернандес (67-Тунисиф)
Мениджър: Сър Алекс Фъргюсън