*Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов може да изиграе своя мач номер 60 в европейските клубни турнири тази вечер. Манчестър Юнайтед излиза срещу Арсенал в първи полуфинал в Шампионската лига. До момента Бербо има 59 срещи с екипите на ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, в които е отбелязал 32 попадения.

*Димитър Бербатов вече има участие на полуфинал в Шампионската лига. С екипа на немския Леверкузен през сезон 2001/02 Митко играе срещу настоящия си отбор Манчестър Юнайтед на полуфинал. В първата среща на “Олд Трафорд” българинът е титуляр и играе 72 минути, а на реванша на “БайАрена” влиза в последните 4 минути за равенството 1:1. С общ резултат 3:3 Леверкузен отстранява “червените дяволи” и играе на финал срещу Реал (Мадрид), който е загубен с 1:2.

*Митко има и среща със съперника си тази вечер Арсенал в Европа. През сезон 2001/02 Леверкузен е в една група в Шампионската лига с "артилеристите". Двубоят в Германия завършва 1:1, а в Лондон - 4:1 за Арсенал. Бербатов взима участие и в двата двубоя, но не успява да отбележи попадение./БЛИЦ

Бербатов в Европа

Отбор Мачове Голове
ЦСКА 7 мача 7 гола
Леверкузен 30 мача 9 гола
Тотнъм 16 мача 12 гола
Манчестър Юн 6 мача 4 гола
Общо: 59 мача, 32 гола