Българският нападател Димитър Бербатов игра като титуляр заедно с Уейн Рууни при разгромната победа на Манчестър Юнайтед срещу Ню Ингланд Революшън с 4:1 в първата контрола от турнето на английския шампион в САЩ. Повече от 50 000 зрители изгледаха мача на "Джилет Стейдиъм" в Бостън.

През първото полувреме двата тима не успяха да си вкарат гол, но по-дейни бяха възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън, а Бербо и Рууни пропуснаха няколко изгодни положения за гол след чудесни намеси и на вратаря на американския тим. На почивката двамата бяха заменени от Майкъл Оуен и Федерико Македа.

През втората част все пак “червените дяволи” материализираха превъзходството си с гол на Майкъл Оуен в 50-ата минута. След още 4 минути игра италианският нападател Федерико Македа удвои преднината на Юнайтед, след като се озова сам срещу американския страж и го преодоля. В 56-ата минута Кени Мансали от домакините вкара за 1:2. В 60-ата минута Федерико Македа вкара втория си гол в мача за 1:3, а крайното 1:4 оформи корейския национал Парк Джи-Сунг в 80-ата минута след страхотен подаване на уелския ветеран Райън Гигс.

Звездата в нападението на „червените дяволи” Хавиер Ернандес пък не взе участие в мача, тъй като ще се присъедини малко по-късно към турнето на тима в САЩ. Той получи по-дълга почивка заради ангажиментите с националния отбор на Мексико.

Ню Ингланд Революшън – Манчестър Юнайтед 1:4
0:1 Майкъл Оуен (50), 0:2 Македа (54), 1:2 Кени Мансали (56), 1:3 Македа (60), 1:4 Парк Джи-Сунг (80)