Чичо заклинател посъветвал българския национал Димитър Бербатов да не преминава при “червените дяволи”, твърди британският таблоид “Сън”.

“Той е свещеник и заклинател в България, много силен човек, който прогонва демони и духове. Когато преминавах в Манчестър Юнайтед, той имаше проблем с прякора на клуба. Като божи човек той не харесва прозвището “червените дяволи”, разказва Бербо пред изданието.
 
Сега обаче същият този чичо е благодарен на Митко, че заменил “Уайт Харт Лейн” с “Олд Трафорд”. Днес българският нападател излиза срещу отбора, с който се превърна в звезда в Англия.
 
“Моят чичо ми каза, че сега в църквата му има повече посетители. В България хората са луди по футбола и е чудесно, че повече люде посещават храма откакто съм в Манчестър Юнайтед. Няма значение какъв е мотивът им да влязат в църквата, важното е какво ще научат вътре”, твърди Бербатов.
 
Семейните връзки здраво са обвързали нападателя на Манчестър Юнайтед. Вярвате или не, но той взел окончателното си решение да напусне Тотнъм след продължителен разговор, проведен в градината на дядо му, между зелките и картофите.
 
Зад блясъка на славата и на щастието да води атаката на Юнайтед в преследване на четвърта поредна титла във висшата лига, Бербо признава, че е скромно момче. Домошар, който дължи всичко на своята майка и на своите баби и дядовци.
 
“Дължа успеха си на моята майка. Нейните молитви и подкрепа са винаги с мен. Знам, че тя дава всичко от себе си за мен. Също така знам, че каквото и да направя никога няма да успея да се отплатя за нейната подкрепа”, твърди 28-годишният Димитър.
 
“Моите дядо и баба също са много важни. Дядо ми е много мъдър човек и приятен събеседник. Когато съм си у дома през лятото, аз отивам в градината му и му помагам с копаенето. След това събираме узрялата продукция и я носим на баба ми, която ми приготвя прекрасна храна.
 
Градината е място, където са се провели някои много важни разговори. Там си говорихме, че трябва да отида в клуб, в който да спечели важни трофеи. Там попитах дядо ми какво мисли за Манчестър Юнайтед”, твърди капитанът на националния отбор.
 
Сега Бербатов е настроен за предстоящия мач с Тотнъм. “Наслаждавах се на престоя си в този клуб, а феновете бяха много добри към мен. Но когато разбереш, че клуб като Манчестър Юнайтед те иска и ти предлага шанс да играеш в Шампионската лига, е трудно да откажеш. Аз имам амбиции и на моята възраст бе време да опитам да постигна целите си”, завършва Бербо./БЛИЦ