Капитанът на националния ни отбор и нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за пореден път се изказа ласкаво по адрес на партньора си в атака Уейн Рууни. Симпатиите на Бербо към английския национал проличаха и от интервюто му пред "Сън", в което определи именно Рууни като най-важния футболист на "червените дяволи".

"Роналдо играеше фантастично при нас, сигурен съм, че ще прави същото и в Реал (Мадрид). За мен обаче Рууни беше и си остава най-големият талант в отбора. Той е направо изумителен и още доста години ще бъде сред най-добрите в Европа. Всъщност Уейн още не е достигнал пика в кариерата си, това ще стане след 4 или 5 години. Като виждаме на какво ниво е сега, можем само да предполагаме колко по-добър ще стане", казва Бербатов.

"Рууни наистина е роден да играе футбол и се наслаждава на това. Стръвта и желанието му за игра са поразителни, дори когато просто тренираме. Понякога ми напомня на дете, което може да прекара цял ден в парка без да прави нищо друго, освен да гони топката”, продължава още Бербо.

Въпреки разбирателството между двамата, Манчестър Юнайтед не започна по най-добрия начин защитата на титлата си и след два кръга във Висшата лига има победа и загуба. Любопитното е, че в тези двубои тимът на Алекс Фъргюсън срещна новаците Бирмингам и Бърнли, като вкара само един гол. Бербатов отрича "червените дяволи" да са подценили съперниците, защото добре осъзнава, че всички в Англия искат да се докажат точно срещу шампиона.

"Футболистите в нашия отбор са прекалено опитни, за да допуснат подобно нещо. Да срещнеш новаците още в първите кръгове е опасно, защото те са изпълнени с адреналин и искат да деминстрират на какво са способни срещу най-добрите", разсъждава Бербатов, от когото се очаква да поведе Юнайтед към победата в днешното гостуване на Уигън./БЛИЦ