Капитанът на българския национален тим Димитър Бербатов получи слаба оценка от авторитетния футболен сайт Goal.com за играта си с екипа на Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига, загубен с 0:2 от Барселона.

Бербо влезе в игра на мястото на южнокорееца Парк Джи Сунг в 66-ата минута и до края на мача успя да отправи едва 2 удара по посока вратата на противника. Той получи оценка от изданието 5.5 по десетобалната система. Същата оценка като Митко имат другите двама нападатели на “червените дяволи” Уейн Рууни и Карлос Тевес.

В никакъв случай обаче българският нападател не бе най-слаб в състава на Алекс Фъргюсън. Съотборниците му Неманя Видич и уелският ветеран Райън Гигс са оценени с 4.5. Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо получи 7.0, а с най-висока оценка от тима на Манчестър Юнайтед е холандският страж Едвин ван дер Са, който получи 8.0.

От шампионите на Европа Барселона най-високи оценки имат халфовете Андрес Иниеста и Шави Ернанес, които получават по 9.0, докато голмайсторите за “каталунците” във финала - Самуел Ето*о и Лионел Меси, бяха оценени с по 7.5. /БЛИЦ