Българската звезда в атаката на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе един от най-слабите на терена на “Стад Велодром” при нулевото равенство с Марсилия в първи сблъсък между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Изявите на българина в Марсилия бяха оценени с 5.0 по десетобалната система от авторитетното футболно издание “Goal.com”. “Топ голмайсторът на Висшата лига все още чака първото си попадение в Шампионската лига. Бербатов се чувстваше доста самотен в атаката на “червените дяволи” и доста рядко успяваше да се пребори за топката. С един удар от далечна дистанция се изчерпва всичко, което българинът направи в мача”, пише изданието в критиката си за Бербо, който има еднаква оценка с партньора си в атака Уейн Рууни.

По-слабо от двамата се е представил само халфът Дарън Гибсън, който според “Goal.com” е бил най-слаб и незабележим от всички на терена и получава оценка 4.5. Освен Бербо и Рууни 5.0 са получили още Дарън Флетчър и Майкъл Карик. Най-високо оценени от “червените дяволи” са бранителите Крис Смолинг и Неманя Видич, получили 8.0. За домакините от Марсилия пък най-добре представителите се са също защитници. Стефан Мбиа и Сюлейман Диавара са оценени със 7.5, докато нападателят Брандао е получил скромното 4.0.

Авторитетното английски издание "Sky Sports” дава оценка 6.0 на Димътър Бербатов, както и на повечето негови съотборници. Най-добре и според това издание се е представил Крис Смолинг, който е получил 8.0. Най-незабележим от “червените дяволи” пък е бил Майкъл Карик, получил 5.0. /БЛИЦ