Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за пореден път заяви, че се чувства щастлив на "Олд Трафорд", въпреки че почти не получава шанс за изява от началото на кампанията. Голмайсторът на Висшата лига от миналия сезон допълни, че никога не е играл за пари, а за слава и трофеи.

"Винаги съм искал да играя за Манчестър Юнайтед. Как можеш да не отидеш в този клуб? Аз не играя за пари, а за слава и трофеи", коментира Бербо пред клубната телевизия на "червените дяволи".

"Щастлив съм тук. Семейството ми е в Манчестър. Слушам, че хората се оплакват от времето тук, нищо не могат да направят и за храната, но за мен нещата не стоят точно така. Играя за един клуб, който обичам... Най-големият в света. И нищо друго няма значение", продължи българинът.

Бербатов си припомни и моментът, в който е разбрал за интереса от страна на Манчестър Юнайтед, когато бе част от Тотнъм - "Емил Данчев ми се обади, за да ми каже, че има интерес от Манчестър Юнайтед. Спомням си, че реакцията ми беше: "Не се шегувай с мен!", а той каза, че е сериозен. Тогава останах безмълвен. Когато най-големият клуб в света те потърси, това означава страшно много за мен, особено идвайки от малка държава като България."