Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов излезе титуляр за победата над Чикаго Файър с 3:1 в контрола, която се игра на стадион “Солджър Фийълд” в Чикаго пред 61 308 зрители. Митко пропусна предишната контрола със Сиатъл заради контузия в глезена и първоначално се смяташе, че няма да играе и срещу Чикаго. Нападателят обаче излезе в стартовата единадесеторка и зарадва хилядите българи, които от няколко дни го преследват в Чикаго.

Дебют за Манчестър Юнайтед направиха новите попълнения на тима - испанският вратар Давид де Хеа и централният защитник Фил Джоунс. Двамата започнаха в титулярния състав на "червените дяволи", като Де Хеа записа цял мач, а Джоунс беше заменен от капитана Неманя Видич в 75-ата минута. Бербатов игра през първото полувреме, но не успя да се разпише, а след това беше заменен от Уейн Рууни. Домакините откриха резултата чрез Гибс в 13-ата минута, но през втората част Рууни, Рафаел и Нани реализираха три попадения за Юнайтед.

Още в 5-ата минута Бербатов имаше шанс да открие резултата, но ударът му беше спасен от вратаря Шон Джонсън. В 11-ата минута реферът не отсъди дузпа в полза на Юнайтед в ситуация, при която изглеждаше, че Бербатов е фаулиран в наказателното поле на домакините. В 13-ата минута Чикато откри резултата с гол на Кори Гибс. Той изпрати топката в мрежата с глава след центриране от фаул на Марко Папа.
5_2.jpg
Бившият тим на Христо Стоичков Чикаго Файър имаше няколко добри възможности да поведе с 2:0, но ги пропиля и в 66-ата минута Рууни с прекрасно изпълнение изравни резултата. Рууни получи чудесен извеждащ пас от Рио Фърдинанд и майсторски прехвърли вратаря на Чикаго за 1:1. В 76-ата минута десният бек Рафаел да Силва, който току-що се беше появил в игра, нахлу в наказателното поле на Чикаго и след комбинация с Луиш Нани провря топката от малък ъгъл между краката на противниковия страж за 2:1. В 82-ата минута Нани оформи крайното 3:1. Крилото с малко късмет се озова сам срещу вратаря след рикошет в крака на бранител на американците и с техничен прехвърлящ удар изпрати топката в мрежата.



Чикаго Файър - Манчестър Юнайтед 1:3
1:0 Гибс (13), 1:1 Рууни (66), 1:2 Рафаел (76), 1:3 Нани (82)

Съставът на Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фабио (46-Еванс), Смолинг (75 - Рафаел), Джоунс (75-Видич), Евра (56-Фърдинанд); Обертан (56-Нани), Карик (46-Андерсон), Клевърли (46-Гигс), Диуф (46-Парк); Уелбек (56-Македа), Бербатов (46-Рууни)

Съперниците на Манчестър Юнайтед за контролите в САЩ:
13 юли - Ню Инглънд Революшън 4:1
20 юли - Сиатъл Саундърс 7:0
23 юли - Чикаго Файър 3:1
27 юли - Звездите на МЛС
30 юли - Барселона

На 5 август е бенефисът на Пол Скоулс. На 7-и е първият официален мач на "червените дяволи" - срещу Манчестър Сити на "Уембли" в спора за "Къмюнити шийлд".