Българският нападател Димитър Бербатов вкара 4 гола в последните си 2 мача за Манчестър Юнайтед и вече има общо 73 попадения във Висшата лига за 5 сезона и половина. Така Бербо надмина легендата на „червените дяволи” Ерик Кантона, който с екипите на Лийдс и Юнайтед има вкарани общо 70 гола.

Следващата цел пред Бербатов е рекорд на Кристиано Роналдо. Португалецът вкара 84 попадения във Висшата лига по време на 6-годишния си престой на „Олд Трафорд”. На Бербо, който в момента играе шестия си сезон на Острова, му остава да вкара само 11 гола до края на шампионата, за да задмине и Роналдо, който бе продаден от Юнайтед на Реал (Мадрид) за рекордните 94 милиона паунда.

С отбелязаните си до момента 73 попадения Бербатов вече е №14 сред най-резултатните чужденци в историята на Висшата лига. Лидер в тази класация е французинът Тиери Анри. На Бербо и подвизаващият се в Астън Вила Стилиян Петров са нужни още 6 мача, за да изпреварят Радостин Кишишев, който със 179 срещи е българинът с най-много двубои във Висшата лига.