Собственикът на Милан Силвио Берлускони обяви, че може да остане главен акционер в клуба с 51%. Бившият премиер на Италия направи изявлението след срещата си с тайландския бизнесмен Бий Таечаубол тази сутрин. Двамата се срещнаха в хотел в Милано, за да обсъдят продажбата на клуба. Очакваше се Таечаубол да купи „росонерите“, но е настъпило ново развитие по сделката.
 
„По време на разговора се разбрахме да направим нова среща, за да уточним всеки аспект за бъдещето на Милан. Основната ми задача е да осигуря на феновете на клуба гаранции, че бъдещето на клуба ще бъде адекватно на стандартите, поставени от славното му минало. Г-н Бий е много сериозен и отговорен човек, който уважава необходимостта от уточняване на всички технически параметри по сделката“, заяви Берлускони.
 
„Искам да му благодаря за всичко, което прави за бъдещето на Милан. Това ще помогне на клуба отново да стане най-голямата футболна марка в света и да направи пробив в маркетинговия пазар в Далечния Изток, започвайки от Китай. Това е проект, по който работим“, призна собственикът на Милан.
 
„Има възможност да запазя 51% от собствеността на клуба. Не знам колко дълго ще продължат преговорите за продажба. Със сигурност оставам президент на Милан. Искам гаранции, че клубът ще се върне сред лидерите в Италия, Европа и света. За мен Милан е страст и нещо много повече от бизнес“, разкри бившият италиански премиер.