Собственикът на Милан и бивш премиер на Италия Силвио Берлускони отговори на критиките на тифозите, които го призовават да продаде клуба. В специално видеообръщение той споделя, че е хвърлил над 1 милиард евро за издръжката на клуба, спечелил 28 трофея под негово ръководство в последните 30 години.

"Милан ми е на сърцето и страдам, когато нещата не вървят. Най-вероятно малко повече от вас, тъй като, за да го направя толкова велик, похарчих над един милиард евро. Само през последната година разходите са 152 милиона евро. Въпреки това се съгласете, че толкова слаб Милан никога не сме виждали", заявява Берлускони.

Той споделя, че е намерил кураж да направи промяна (бел. ред. Назначаването на Кристиян Броки на мястото на Синиша Михайлович) с единствената цел тимът да достигне до финал срещу Ювентус за Купата на Италия на 21 май.

"Броки имаше много малко време, за да промени схемата и мисленето на играчите. Трябва да сме откровени и да кажем, че нямахме и късмет последните мачове. Във Верона загубихме с гол от дузпа и фаул, които ги нямаше. Да оставим Броки да работи на спокойствие до 21-и май, след което ще решим какво да правим. След 30 години, в които празнувахме с шампанско и хайвер, можем да си позволим да изтърпим по-елегантно в един момент, който със сигурност ще бъде само преходен", добави Силвио Берлускони.

Собственикът на Милан допълва, че опитва да продаде клуба от една година, но иска да намери достоен купувач, който да гарантира бъдещето на клуба като лидер.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!