Силвио Берлускони е на път да продаде Милан. Италианските медии се позовават на местни политици, според които бившият премиер преговаря с руските си приятели от “Газпром”. Компанията отрича за подобни разговори. Според информациите друг вариант пред Берлускони са арабски шейхове.
 
Силвио Берлускони е собственик на Милан от 1986 г., но в момента сериозно обмисля възможността да продаде клуба, твърди “Ла Стампа”. Въпреки че са един от най-успешните отбори в света, “росонерите” не носят никаква печалба. Заради съществуващата данъчна система в Италия, дълговете на клуба за една година нарастнаха от 75 милиона евро на 110 милиона евпро.
 
За да може да съществува нормално и да погасява текущите си задължения Милан се нуждае от годишна печалба в размер на 80 милиона евро. До момента бившият премиер на Италия даваше тези пари от собствения си джоб.
 
Източник от партията “Народ на свободата”, лидер на която е Берлускони, разкрива пред италианските медии, че 75-годишният богаташ не е доволен от доминацията на другите клубове. Голямата болка на Берлускони е, че Милан не може да се конкурира с финансовите възможности на Манчестър Сити, Челси, ПСЖ, Реал (Мадрид), Барселона и Анжи (Махачкала).
 
“В семейството на Силвио тече сериозна борба между децата му. Всички, с изключение на Барбара, искат Милан да бъде продаден”, заяви политикът Анджело Полина пред “Радио Спорт”. 27-годишната Барбара Берлускони е запалена фенка на Милан. Тя дори имаше любовна афера с 22-годишния нападател на “росонерите” Алешандре Пато, от когото очаква дете.
 
“Времената се промениха. Милан се превърна в прекалено скъпо удоволствие за Силвио Берлускони. Трудно му е да се раздели с клуба, но е дошло време именно за тази стъпка. Само преди няколко години за “росонерите” нямаше да бъде проблем да купят Карлос Тевес. Сега обаче се води строга сметка за всяко едно евро. В момента са започнати преговори с руския енергиен гигант “Газпром”, така че феновете на клуба могат да бъдат спокойни”, допълни Полина.
 
В същото време пресслужбата на “Газпром” отрече пред местните медии, че се водят разговори за покупката на Милан. Според информациите от Италия, освен руския енергиен гигант, вариант за купувач на акциите на “росонерите” се явяват група арабски шейхове.