Бившият шампион на Италия с Наполи Пиетро Пуцоне в момента живее на улицата и се изхранва като клошар. Това обяви „Гадзета дело Спорт“, а за трудния живот на 57-годишния бивш халф става ясно от видео, публикувано в групата на бивши играчи на неаполитанците в „WhatsApp“.

Пуцоне живее по улиците на Ачера, на около 14 км от Неапол, и спи по пейките в парковете. Той е зависим към наркотиците и вероятно е болен. Кметът на града Рафаеле Летиери обяви, че бившият футболист е бил прибиран от линейка през май заради пандемията от коронавирус, но разговорите с лекарите не са минали добре. Всички опити да го накарат да се откаже от наркотиците са били напразни. Няколко пъти е подпомаган да отиде да се изкъпе и са му давани чисти дрехи. Летиери допълни, че ако бившите играчи на Наполи покажат някаква загриженост и знак, че Пуцоне е важен за тях, то това може да промени нагласата за живота у бившия им съотборник.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Пиетро Пуцоне става шампион на Италия с Наполи през сезон 1986/87, въпреки че много рядко играе. Въпреки това завързва много здраво приятелство със звездата на отбора Диего Марадона. След връчването на титлата аржентинецът обявява, че купата е заслуга на всички играчи на тима, дори и на Пиетро.

Приятелството между двамата се проявява най-вече извън терена. Марадона и Пуцоне вършеят из нощните заведения. Тогава се появява и зависимостта му към наркотичните въщества.

Пиетро Пуцоне става любимец на феновете на Наполи, след като през 1984 г. организира благотворителен мач в Ачера. Целта е да се съберат пари за операцията на болно дете от бедно семейство. Диего Марадона и останалите от отбора играят в срещата с аматьорски местен тим, въпреки че няма разрешението на тогавашния президент на Наполи Корадо Ферлаино.