Бешикташ спечели Купата на Турция за 9-и път в историята, след като победи във финала градския си съперник Истанбул ББ с 4:3 след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време и продълженията).

Мачът се игра на стадиона в град Кайзери, а Истанбул ББ за първи път в своята история бе достигнал до финал в този турнир. Рикардо Куарешма откри резултата в полза на Бешикташ в 33-ата минута, когато не сгреши сам срещу вратаря Кенан Хасагич за 1:0. След почивката в 53-ата минута бившият играч на “черните орлите” Ибрахим Акън изравни от дузпа за 1:1. Гьокхан Юнал изведе Истанбул ББ напред в резултата в 68-ата минута за 1:2, но 10 минути по-късно Томаш Сивок направи 2:2 след удар с глава при центриране на Мануел Фернандес от фаул.

До края на редовното време не паднаха нови голове и се играха още две продължения от по 15 минути, но и в тях не се стигна до попадения. Така се стигна до рулетката на дузпите, като Джихан Хасполатлъ пропусна първата за Истанбул ББ, а Метин Депе не успя да вкара петата. Роберто Хилберт пропусна единствения наказателен удар за Бешикташ, който в крайна сметка грабна трофея.

След този успех “черните орли” си осигуриха класиране за турнира Лига Европа следващия сезон. /БЛИЦ