Бешикташ стана шампион на Турция за 13-ти път в историята си. "Черните орли" победиха с 2:1 като гост Денизлиспор на Емил Ангелов и така с актив от 71 точки приключват първенството на първо място. Автори на попаденията за отбора от Истанбул станаха Филип Холошко и Ибрахим Тораман, а за домакините се разписа Брага. Със загубата Бабангида и компания изпаднаха във втора дивизия, след като преките съперници на "петлите" Коняспор и Анталияспор записаха победи.

Приятната изненада в първенството Сивасспор успя да задържи втората си позиция и ще участва в Шампионската лига, въпреки че загуби с 1:2 от Галатасарай на "Али Сами Йен". Шлагерът в първенството изпревари с една точка третия Трабзонспор, който не успя да се справи с гостуващия Фенербахче и загуби с 1:2. Истанбулските грандове Фенербахче и Галатасарай записаха разочароващи сезони и останаха съответно на 4-о и 5-о място.

Бурсаспор на Димитър Иванков завърши шампионата с победа като гост на Истанбул ББ и приключва на 6-а позиция./БЛИЦ 

Турция, 34 последен кръг
Денизлиспор - Бешикташ 1:2
Трабзонспор - Фенербахче 1:2
Галатасарай - Сивасспор 2:1
Генчлербирлий - Кайзериспор 0:4
Коняспор - Анкараспор 3:0
Истанбул Бб - Бурсаспор 0:1
Анталияспор - Анкарагюджю 1:0
Газиантепспор – Ескишехир 1:1
Хаджеттепе – Коджаелиспор 0:4

Крайно класиране: 1.Бешикташ 71, 2.Сивасспор 66 3.Трабзонспор 65, 4.Фенербахче 61, 5.Галатасарай 61, 6.Бурсаспор 58 и др.