Бешикташ спечели Купата на Турция, след като на финала победи градския си съперник Фенербахче с 4:1. Срещата се игра пред препълнените трибуни на стадион „Ататюрк" в Измир.  Още в 6-ата минута резултатът бе открит след гол на Юсуф Шимшек, но в 27-ата Даниел Гуиса от Фенербахче възстанови равенството.

Веднага след почивката бразилецът Бобо отново изведе Бешикташ напред в разултата, след което "фенерите" пак натиснаха съперника в търсене на изравнително попадение. Играчите на Бешикташ обаче успяха да матират съперника с чудесни контраатаки. В 73-ата минута след грешка в защитата на Фенербахче топката попадна в Холоско, който центрира в наказателното поле и Бобо с глава направи вкара за 3:1. Седем минути по-късно ролите се размениха и след пас на Бобо Холоско вкара за 4:1, като по този начин тотално довърши противника. В последната минута Гиса бе фаулиран в наказателното поле и Алекс бе безапелационен от точката на дузпата, за да оформи крайното 4:2.

Така Бешикташ спечели 8-ата си Купа на Турция и ще се стреми към дубъл тази година, след като води с 2 точки пред Сиваспор три кръга преди края на шампионата. /БЛИЦ