Бешикташ разгроми с 4:1 като гост новака Карабюкспор в среща от третия кръг на турския шампионат. Грандът от Истанбул е съперник на ЦСКА в групите на Лига Европа. “Червените” гостуват в Турция на 16 септември в първия си мач от групите. Гостуването на Бешикташ в Карабюк не започна по най-добрия начин, тъй като домакините вкараха попадение още във 2-ата минута, когато точен бе Емануел Еменике.

Мерт Нобре обърна резултата до 2:1 след голове в 10-ата и 25-ата минути. Резултатът се запази 2:1 в полза на гостите до средата на второто полувреме, когато се разиграха и суперзвездите на Бешикташ. Дошлият през лятото от Реал Мадрид Гути се разписа от дузпа в 75-ата, а взетият от Интер португалски национал Рикардо Куарешма оформи крайното 4:1 в 84-ата минута.

С този успех тимът на Шустер се изкачи на пето място в турското първенство с шест точки от три мача. Лидер е Бурсаспор на Димитър Иванков с девет точки, Карабюкспор пък е 12-и с три точки.

Съставът на Бешикташ: Гьонен, Тораман, Юзюлмез, Запоточни, Ернст, Гути, Куарешма (84 - Нихат), Даг, Родриго Табата (79 - Холошко), Юсал, Мерт Норбре (81 - Бобо).