Севиля загуби на своя „Рамон Санчес Писхуан” от Бетис с 0:2 в градското дерби от 1/8-финалите на Лига Европа и е на път да отпадне от турнира. Двата севилски тима се срещнаха за първи път в евротурнирите, но те имат помежду си 107 градски дербита, в които Севиля има 48 победи, Бетис – 33, а 26 мача са завършили наравно.

Попаденията за Бетис отбелязаха Лео Баптистао с глава след четвърт час игра и Салва Севия в 77-ата минута. Домакините имаха възможност да изравнят в средата на второто полувреме, но ударът на Кевин Гамейро с глава от близка дистанция мина над напречната греда. В крайна сметка Бетис направи огромна крачка към 1/14-финалите на турнира.

Това е третото градско дерби между испански отбори в Европа. През сезон 1958/59 на КЕШ Реал (Мадрид) елиминира Атлетико (Мадрид) на полуфиналите, а на 1/4-финалите на сезон 1965/66 на Панаирната купа Барселона записва две победи с 1:0 над Еспаньол. Преди този сезон имаше 47 испански сблъсъка в евротурнирите.

Севиля нямаше загуба в последните си 13 мача, седем от които като домакин, в евротурнирите, а Бетис загуби само едно от петте си гостувания в Европа през този сезон.

Реваншът е след седмица пак от 22:05 часа българско време.

sev.jpgСевиля – Бетис 0:2bet.jpg
 0:1 Лео Баптистао (15), 0:2 Салвадор Севия (77)

 
Севиля, „Рамон Санчес Писхуан“
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)