Гарет Бейл е най-резултатният футболист в историята на уелския национален отбор, след като днес реализира хеттрик за успеха с 6:0 срещу Китай в контрола, която се игра в град Нанин е бе дебют за новия селекционер на „драконите” Райън Гигс. Така крилото на Реал (Мадрид) има вече 29 гола в 69 мача за Уелс, подобрявайки постижението на легендата на Ливърпул Иън Ръш – 28 попадения в 73 срещи от 1980 до 1996 година.

Бейл (2, 21, 62) вкара първите два и последния гол в срещата, а силни изяви записа и нападателят на Саутхемптън Сам Воукс (38, 58) с две попадения. Той подаде и за първите два гола на Гарет Бейл. Веднъж се разписа и халфът на Рексъм Хари Уилсън (45) след пас на Бейл.

За първи път от 14 години футболист на Уелс отбелязва хеттрик в международен мач, като за последно това се случи на 18 февруари 2004 година, когато роденият в Замбия Роберт Ърншоу се разписа на три пъти при победа с 4:0 срещу Шотландия в приятелска среща.

Срещата в Китай бе първа в кариерата на Гигс като старши треньор с постоянен договор, след като в началото на феврурари той замени Крис Колман. Под ръководството на последния "драконите" стигнаха до исторически полуфинал на Евро 2016 във Франция, но не се класираха за Световното в Русия това лято.