Един от основните играчи на Евертън Лейтън Бейнс е готов да изиграе първия си мач за сезона. Крайният бранител на "карамелите" получи контузия в глезена през август и трябваше да претърпи операция. Възстановяването му отне повече време от очакваното и той все още не е записал игрови минути през настоящата кампания.

Мениджърът на тима Роберто Мартинес заяви, че в петък ще вземе решение дали ще се възползва от услугите на 30-годишния английски национал в срещата от Висшата лига с Борнемут. Двата тима се изправят един срещу друг в събота от 17:00 часа.

„Лейтън Бейнс е готов във физическо отношение. Просто трябва да сме сигурни, че ще натрупа необходимия игрови ритъм и ще си върне увереността, което е най-важното. Трябва да сме внимателни и да работим всеки ден” заяви мениджърът Роберто Мартинес.

„Той трябва да бъде готов да влиза без проблеми в единоборства и за спорните топки, защото когато си имал проблем в глезена, това не е лесно да се случи. Разбира е страхотно, че вече е готов, защото с качествата които има, ще станем още по-добри” добави той.