Голямата звезда на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм, който след края на сезона ще напусне американската Мейджър лийг сокър (МЛС), не бе включен в идеалния отбор на шампионата за 2012 година. За сметка на това американският национал и съотборник на Бекъм в Лос Анджелис Галакси Лендън Донован попада за пети пореден път в тази класация и общо за шести.

Капитанът на националния отбор на Ейре Роби Кийн от Лос Анджелис Галакси и бившият френски национал Тиери Анри от Ню Йорк Ред Булс също бяха включени в идеалния отбор. Кийн попада за първи път в най-добрите 11 на годината, докато Тиери Анри получава тази чест за втори път. Освен това французинът е сред номинираните трима играчи за най-полезен състезател за сезона в МЛС. Другите двама са халфът Греъм Зуси от от Канзас сити и нападателят на Сан Хосе Ърткуейкс Крис Вондоловски, които обаче също са в отбора на годината.

От шампионата на САЩ остава да се изиграе единствено финалната среща. На 1 декември Лос Анджелис Галакси и Хюстън Динамо ще спорят за титлата в Карсън.
 
Идеален отбор на сезона в МЛС:
 
Вратар: Джими Нилсен (Спортинг Канзас Сити)
 
Защитници: Виктор Бернадес (Сан Хосе Ърткуейкс), Мат Беслер (Спортинг Канзас Сити), Орелиен Колен (Спортинг Канзас Сити)
 
Полузащитници: Освалдо Алонсо (Сиатъл Соундърс), Ландън Донован (Галакси), Крис Понтиус (Ди Си Юнайтед), Греъм Зуси (Спортинг Канзас Сити)
 
Нападатели: Тиери Анри (Ню Йорк), Роби Кийн (Галакси), Крис Вондоловски (Сан Хосе)