Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън не гласува доверие на капитана на българския национален тим за титуляните 11 срещу „помпи”, а Бербо въобще не се появи в игра дори и като смяна.

Атаката на „червените дяволи” срещу Порстмут в среща от английската Висша лига бе водена от английския национал Уейн Рууни и португалската звезда и носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо.

Именно Уейн Рууни вкара гола, с който Манчестър Юнайтед поведе с 1:0 още в 9-ата минута, за да изпаднат трибуните  на "Олд Трафорд" в екстаз. Райън Гигс нахлу отляво в наказателното поле и пусна пас по земя към Рууни, който откри резултата. "Червените дяволи" тотално превъзхождаха "помпи" и само малшанса попречи да се получи по-изразителен резултат в полза на домакините. В 13-ата минута Гари Невил бе принудително заменен от Джон О*шей.

След почивката и и на О*шей му се наложи да поиска смяна, като на негово място в игра се появи Рафаел. В 61-вата минута Портсмут застраши за първи път в мача вратата на Юнайтед. Глен Джонсън нахлу отдясно, успя да влезе дори в противниковото наказателно поле и центрира ниско топката, но Ван дер Сар се намеси и изби току-преди налитащия зад него Крауч. В 81-ата минута домакините затвърдиха игровото си превъзходство с втори гол, дело на влезлия на мястото на Андерсон в 76-ата минута Майкъл Карик, който получи чудесен пас от Пол Скоулс.

Така след победата си в този отложен мач Манчестър Юнайтед се върна на върха във Висшата лига, след като за 24 часа там бе Ливърпул. "Червените дяволи" имат 3 точки повече от "мърсисайдци", както и мач по-малко. /БЛИЦ